Over ons – Torenbouwers

De Kempentoren is een project van stichting de Torenbouwers. Nadat in 2011 met succes de Flaestoren op Landgoed De Utrecht -centraal in de Kempen- werd gebouwd, ontstond het idee om opnieuw een toren te bouwen. Nu aan de rand van de Kempen.

In het nieuw te ontwikkelen Spoorpark in Tilburg vonden de Torenbouwers een geschikte locatie. Hier bouwden ze een toren die uitkijkt over de stad, richting de Kempen: de Kempentoren.

Het oorspronkelijke ontwerp van de Flaestoren bleek niet hoog genoeg voor plaatsing in het Spoorpark. De Torenbouwers maakten voor de Kempentoren een geheel nieuw ontwerp, uitgaande van de vormgeving van de oorspronkelijke toren.

Stichting de Torenbouwers is een samenwerking van Aannemersbedrijf J.A. van Gisbergen, Gebroeders van Gisbergen, Reijrink Staalconstructie en Van Dal Houthandel. Daarnaast zijn Luijten-Smeulders Architecten, Adviesbureau Tielemans Bouwconstructies, Pontifax, ASR en Ondernemend Hilvarenbeek betrokken bij dit project.

Het laatste nieuws over de toren leest u hier. Ook kunt u ons volgen op Facebook en kunt u reviews lezen op Tripadvisor en Google. De Torenbouwers zijn zich alweer aan het bezinnen op de bouw van een volgende toren. Weet u een goed locatie of heeft u interesse om op uw landgoed of bij uw organisatie een toren te realiseren? Laat het ons dan weten!